C H I L E


1. - 16. März 2oI6
Nach drei Wuche im nördliche Patagonie (Argentinie&Chile) chönne mr sage, dass mr jetzt wirkli richtig in Südamerika acho sind. Mir gniesses in volle Züg und hend uns richtig ans Rucksack-Reise gwöhnt. Chile isch wunderschön: See, Berge, aktivi Vulkän, Grossstadt, Atacarma-Wüesti und Geysire - eifach nur traumhaft! 

Puerto Varas // Volcán Osorno



Puerto Montt



Pucon // Volcán Villarrica



Valparaiso



Chilenische Kochkurs


In Valparaiso händ mr ame chilenische Kochkurs teilgno, was wirkli e ganz tolli Erfahrig gsi isch. Mir sind e europäischi Gruppe gsi (e Päärli us Östrich, eins us Frankriich und zwei Engländer). 
Mit hend uns uf vier Vorspiese, e Hautgang und e Dessert geinigt und sind denn ufe Märt, go früschi Zuetate kaufe. Do wird das mit de Hygienevorschrifte nit so genau gno: Katze laufe uf de Zwiebele ume, überall hets Fliege, dr früschi Fisch isch unkühlt und dr Bock abgschosse het die Verkäuferin, wo ihre Bueb zwüsche de Tomate und em früsche Fisch gwicklet het (die dräckigi Windle isch im Tomatekorb glandet...).
Drnoch simmer ine Kuchi, wo mr mit dr Zuebereitig agfange hend! 

Pebre

Chilenischi Salsa, wo us Tomate, Zwiebele, Knobli, grüner scharfe Chili, Koriander, Öl und Salz bestoht.

Chilenischs Ceviche

Avocado mit Palmhärze

Empanadas de Pino

Dr Empanadateig isch ähnlich wie e Pizzateil, aber er wird mit lauwarmem Whyy zuebereitet. D Füllig bestoht usere Hackfleisch-Zwiebele-Mischig, drzue chömme Rosine, hardkochti Eier und Olive. 

Pataska

Chilenische Eitopf mit Hackfleisch, Kürbis, Härdöpfel und Mais.

Fruchtsalat

Pisco Sour

S chilenische Nationalgetränk Pisco Sour bestoht us drei Teil Pisco (Truubeschnaps), eim Teil Zitronesaft, eim Teil Sirup, viel Iis und e bitz rohem Eiwiss. Durchs Schüttle wird s Eiwiis quasi zu Meringue, wo denn s Hüübli ufem Pisco Sour isch! 
S isch e super tolle Obe gsi und mir freue uns scho sehr, die chilenische Gricht deheime noche z choche! 

San Pedro de Atacarma



Bekanntschafte werde gschlosse


Mir schliesse viel und gern Bekanntschafte mit tolle Lüüt & gniesse dr Ustusch über Reiseziel, Unahnähmlichkeite, Erfahrige & Erlebnis. 

E typische Gspröchafang seht denn so us: 

Mir: Hi, Where are you from? 
Sie: Germany and you? (Anmerkung der Redaktion: wenn mrs nit besser wüsste, chönnt me meine, mir sige in Dütschland unterwägs - mir hend die letzte drei Wuche fast unsahmslos Dütschi kenne glernt!) 
Mir: Dann können wir ja deutsch reden, wir sind aus der Schweiz! Wie lange seid ihr schon unterwegs?
Sie: Wir sind für zwei Monate hier in den Ferien. Und ihr? 
Mir: Wir sind seit August unterwegs.
Sie: Wow, cool! Habt ihr hier in Südamerika angefangen? 
Mir: Nein in Kanada! Wir waren zuerst 5 Monate mit einem Camper unterwegs. Und seit Weihnachten sind wir in Südamerika.
Sie: Oh, richtig toll! Und habt ihr den Camper gemietet? 
Mir: Nein, gekauft und dann wieder verkauft.
Sie: Oh, krass. War das einfach? Und ging das einfach so?
Mir: Ja, das war mega unkompliziert: Auto umgeschrieben, Versicherung gelöst & Nummerschilder gekriegt. Hat nur eine Stunde gedauert. Und das selbe beim Verkaufen. 
Sie: Cool & was sind die nächsten Pläne? 
Mir: Jetzt gehts in Richtung Norden. Wir müssen Mitte April in Lima sein.
Sie: Und von da aus fliegt ihr nach Hause? 
Mir: Nein, nach Kuba. Wir treffen Nadja's Eltern noch ein zweites Mal. 
Danach fliegen wir auf die Galapagos-Inseln und dann weiter nach Ecuador. 
Sie: Oh wow, das ist ja mega toll! Und wann gehts zurück nach Hause? 
Mir: Wir haben kein Rückflugticket. Wir reisen jetzt noch in Süd- und Zentralamerika bis zum Sommer. Wir wollen ungefähr im August noch nach Asien. Und dann irgendwann vor Weihnachten gehts zurück, mal kucken wie lange das Geld noch reicht.
Sie: Und wie macht ihr das so mit eurem Job? Seid ihr noch am Studieren oder habt ihr gekündigt?
Mir: Ja, wir haben beide fertig studiert und gekündigt. Jetzt sind wir "arbeits"- und "obdachlos". Aber es sollte nicht so schwer sein, wieder einen Job zu finden..

Meh Fötteli uf Instagram: nacho_the_globetrotter